Sidevisninger i alt

søndag den 11. august 2013

Et svar til Shlom Sand/Keld Koplev Politikken og deres forsøg på at mistænkliggøre staten Israel ret til at eksistere.


Jeg kan ikke forstå at politikken vælger et brug så meget plads på et henholdsvis gammelt og uddebatteret bog.

Shlomo Sands bog er baseret på hans politiske overbevisninger og ikke historiske fakta, Shlomo Sand har en HOLDNING, der er baseret på hans ideologiske tankegang, og ikke på fakta. (kommunistisk, marxistisk)
De fleste jøder ser sig selv som en religion og en etnisk gruppe. Jøderne definerer sig selv som et folk fordi de er ET FOLK – hvis ikke andet så har omverdenen sørget for at jøderne er blevet  til ET FOLK og her henviser jeg til den historiske forfølgelse af jøder over hele verden ikke mindst i den arabiske verden. Uanset hvad årsagen er til jødeforfølgelse så har det jo eksisteret i flere tusinde år og har været med til at gøre jøder til — ET FOLK.(Fælles historie)

Der ærgrer mig sådan at hans bog ikke var udkommet før 30’erne – fordi der ville havde sket det mirakel at HITLER ikke ville have forfulgt det jødiske folk da de jf. Shlomo Sand og Politikken simpelthen ikke fandtes. Pokkers også.
Her er en rigtig spændende læsning vedr. Shlomo Sands bog:


Shlomo Sand ignorerer i hans bog flere historiske/ genetiske fakta som der fremgår af nedenstående artikel:




Jøder fra Europa og Mellemøsten har alle væsentlige fælles DNA spor der kan spores tilbage til det oprindelige Israel.

”Jøder fra hele verden bærer den samme arvemasse, Trods flere tusinde års adskillelse er jøder i både Europa og Mellemøsten nært beslægtede og har begge gener, der kan føres tilbage til Mellemøstens jøder for cirka 3000 år siden”
”Oplysningerne stammer fra to nye genetiske undersøgelser, der som de første har benyttet sig af særlige datascannere, der kan sammenligne genmasser fra jødiske samfund fra hele verden. stor genetisk tæthed mellem to af Europas jødegrupper, ashkenazi og sefardiske jøder.”
I denne forbindelse er det også vigtigt at pointerer at Shlomo Sands primære interesseområder er nationalisme, filmen som historie, og fransk intellektuelle historie dvs. INGEN speciale inden for jødisk historie heller ikke Khazhar historie og for den sags skyld ingen speciale i genitik.
Shlomo Sand ignorerer også det faktum at jøder blev forfulgt og blev betragtet som fremmed folk. Jøder blev betragtet af andre nationer og ledere som ET folk, her er et brev fra Napoleon Boneaparte der beviser at jøder blev betragtet som ET FOLK – og at området Palæstina blev betragtet som et jødisk område - det er ikke en zionistisk opfindelse som Shlomo Sand og co. hævder: (zionister har blot gjort det muligt for verdens jøder at vende tilbage til deres hjemland) Jeg tror næppe at Napoleon Bonaparte var zionist
Napoleon Bonapartes ’Brev til jøderne’ af 20. april 1799
I 1799 befandt den franske hær under Napoleons kommando sig udenfor Acre. Ved den lejlighed udsendte Napoleon et brev, der tilbød jøderne Palæstina som deres hjemland under fransk protektion. Projektet blev imidlertid ikke til noget, fordi Napoleon blev slået og var tvunget til at trække sig tilbage fra Mellemøsten.

Brevet har dog krav på interesse, fordi det forudskikker oplysningstidens filosofi, der legitimerede det jødiske folks integration, og fordi det markerer begyndelsen på stormagternes forsøg på i 1800-tallet at indføre jødisk selvstyre i Palæstina, så Palæstina kunne blive et protektorat under den europæiske stat, der fik det jødiske folk genindsat i Palæstina.
Efter Napoleons nederlag var det primært England, der gik videre med projektet, hvilket markerer begyndelsen til den engelske kristne zionisme.
Brevet er taget fra adressen: www.mideastweb.org.
”Brev til den jødiske nation fra den franske øverstkommanderende Bonaparte
General Hovedkvarteret, Jerusalem 1. Floreal, 20. april 1799, i Den franske Republiks 7. år.

Fra Bonaparte, den franske republiks øverstkommanderende over hærene i Afrika og Asien, til Palæstinas retmæssige arvinger.

Israelitter, enestående nation, der i tusinder af år på grund af lysten til erobring og tyranni er blevet berøvet deres forfædres land, men ikke deres navn og nationale eksistens!

Opmærksomme og upartiske observatører af nationernes skæbner har også, skønt ikke begavet med profetisk indsigt som Esajas og Joel, ikke desto mindre gennem lang tid følt, hvad de [profeterne] med skøn og opmuntrende tro har forudsagt, da de så den tilstundende af deres kongedømme og fædreland: »Herrens forløste vender hjem, de drager til Zion med jubel, med evig glæde om issen; fryd og glæde får de, sorg og suk skal fly«. (Esajas Bog 35.10).
frafalde jeres krav, så tilbyder Frankrig jer her og nu og i modstrid med alle forventninger, Israel som jeres fædrene arv!
Den unge hær, sammen med hvilken jeg af Forsynet er blevet sendt hertil, besjælet af retfærdighed og sejr, har gjort Jerusalem til sit hovedkvarter, og den vil i løbet af nogle dage slå sig ned i Damaskus, hvis nærhed dermed vil ophøre med at være en trussel mod Davids by.
Palæstinas retmæssige arvinger!

Skynd jer! Nu er øjeblikket, der måske ikke kommer igen i tusinder af år, hvor I kræver genoprettelsen af jeres borgerlige rettigheder blandt universets øvrige folkeslag. De rettigheder, der på skammelig vis er blevet jer berøvet igennem tusinder af år, jeres politisk eksistens som en nation blandt andre nationer, og den ubegrænsede ret til at tilbede Jahve i overensstemmelse med jeres tro, i al offentlighed og sandsynligvis for altid.”

Shlomo Sand ignorerer endvidere værker som der bekræfter jødisk tilknytning til landet Israel og værker der adresserer jøder som ET FOLK:
Solomom Ibn Verga ( 1450-1525) en jøde, der er født i Malaga, smidt ud af Spanien og Portugal og endt i Italien, skrev en bog der hedder: ” Shevet Yehuda ” The Rod of Judah ” en bog omkring det jødiske folk – han har oven i købet skrevet bogen på hebræisk!

Juda Halevi (1075-1140). (selv om dette er en digtsamling er det et historisk dokument/ tekst)
Hans største værk er imidlertid digtsamlingen “ Shirei Zion “ (digte om Zion), hvor han udtrykte sin overbevisning om at der i verden kun var èt sikkert sted for jøder, Eretz Israel, hjemlandet Israel. (vel og mærke skrevet på hebraisk – det jødiske FOLKS sprog.) mm.

Shlomo Sand ignorerer i øvrigt fakta om at jøderne altid fastholdt forbindelsen til Israel og til de jøder som blev boende i Israel, det åndelige bånd til landet har altid eksisteret. I 1700 (læg mærke til at det er før zionisme) flygtede nogle jøder til Israel, fx Rabbi Yehuda Hehasid og hans tilhængere, slog sig ned i Jerusalem, Rabbinere Luzatto og Ben-Attar førte en forholdsvis stor indvandring omkring 1740. Andre grupper og enkeltpersoner kom fra Litauen og Tyrkiet og forskellige lande i Østeuropa.

I 1808 grupper af litauiske jøder - tilhængere af Vilna Gaon (en berømt rabbi)- købte jord i Palæstina for at starte en landbrugsbedrift . I 1839-1840 besøgte Sir Moses Montefiore Palæstina og forhandlede med Khedive af Egypten for at tillade jødisk bosættelse og køb af jord i Palæstina.
Også den berømte "Første Aliya" tog til Israel - før den zionistiske bevægelse blev oprettet "Aliya" betyder bogstaveligt "at gå op", og det er et begreb, jøder har brugt i lang tid for at komme til den hellige jord. 

Med start i 1870'erne, oprettede religiøse og ikke-religiøse jøder flere studiegrupper og et samfund for køb af fast ejendom i Palæstina og afvikling der. I 1870 Alliancen israelitiske, en tilsyneladende ikke-zionistisk organisation, grundlagt Miqveh Yisrael landbrugsskole nær Beit Dagan.
I 1882, lad BILU (en forkortelse for "Beyt Ya'akov Lechu Venelcha" - House of Jacob os gå) og Hibbat Tziyon (kærlighed til Zion) grupper blev etableret. De var inspireret af dynamikken i den bølge af anti-jødiske vold, der havde fejet Rusland i 1881. Hibbat Tziyion begyndte som et netværk af uafhængige underjordiske grupper. Disse og lignende grupper etablerede en række tidlige jødiske bosættelser, herunder Yesod Hamaalah, Rosh Pinna, Gedera, Rishon Le Tziyon, Nes Tziyonna og Rehovot på land købt fra arabiske ejere ved hjælp af jødiske filantroper, primært Lord Rothschild. Joel Solomon førte en gruppe af ortodokse jøder ud af Jerusalem til at stifte Petah Tikva i 1878.

Jeg mener også at jøder er bedøvende ligeglade med hvad Shlomo Sand, Politikken eller jeg mener de er eller ikke er - de fleste jøder betragter sig som ET FOLK og derfor er de det –  det er meget enkelt.

Der findes desværre mange måder hvor man kan prøve på at udslette et folk. Hitler har prøvet med folkemord og udryddet 6 millioner af det jødiske folk men heldigvis lykkedes det ham ikke. En anden metode som bliver brugt her- er at benægte deres eksistens. Det er ansigtet på ny antisemitisme metode.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar