Sidevisninger i alt

onsdag den 7. august 2013

Abbas og EU i fælles front -en jøde fri stat.

I forbindelse med Abbas seneste offentlige udtagelser om at der ikke må eller kan leve Israelere i en kommende palæstinensisk stat, ligger han sig op af EU's nye pro palæstinensiske tiltag.
Dette tiltag bygger på en boykot rettet mod jøder, der bla.er bosat på Vestbredden hvor de via historien har et 4000 årigt tilknytning både kulturelt og religiøst til områderne der tidligere hed Judæa - Samaria dette betegner jeg som racistisk.

Meningen med det nye tiltag er at isolerer jøder der bor på Vestbredden og øst Jerusalem på trods af at de ikke har begået noget forkert, de bor i områder som Israel efter 1967 krigen indtog og disse områder er udlagt som uafklarede områder der via forhandling der bygger på sikkerhed for Israel og skal forhandles tilbage jvf ”UN Security Council Resolution 242 from 1967 calling for "secure and recognized boundaries” Grundlaget for tilbage aflevering af områder har Israel tidligere efterlevet overfor Ægypten mod fredsaftaler, samt Gaza der til gengæld kvitterede ved at Hamas overtog og om dannede området til en aktiv terror frontlinje mod Israel.

Det må ene og alene være de palæstinensiske lederes opgave at komme til forhandlingsbordet og på samme måde som Israel acceptere over 1,5 millioner arabere i Israel må de palæstinensiske ledere være med til at finde en løsning der acceptere tilstedeværelsen af jøder i deres område alt andet må betegnes som racistisk, samt mødes med et uforsonlig diplomati fra EU/FN, denne tydelige accept af antisemitisme hverken må eller skal accepteres.

Et stort spørgsmål som EU/Villy Søvndal også bør forholde sig til er den økonomiske påvirkning af den palæstinensiske befolkning på Vestbredden, et eksempel er bosættelsen Barken hvor der ligger en del store virksomheder der beskæftiger palæstinensere fra lokalt området, nu fjerner EU deres livs grundlag og dette vil medbringe økonomisk ustabilitet i deres lokal område med de negative konsekvenser dette medføre, men igen målet er Israel så så langt har de nok ikke tænkt i EU.
Uden hensyntagen til at USA forsøger at skabe et fælles grundlag for diplomati omkring en 2 stats løsning mellem Israel og Vestbredden kaster EU helt tydeligt deres ubetingede støtte og solidaritet over på den palæstinensiske side.

Derved kan palæstinenserne fra lægge sig ethvert glimt af ansvar, engagement og vilje til en konstruktiv løsning så længe Abbas formår at vise et venligt ansigt til EU/vesten og et andet mere uforsonlig til den arabiske befolkning hvor anti Israelsk propaganda med officielt hyldest til selvmords-bomber og terrorister spiller en stor rolle samt benægtelse af Israels eksistens, så er der jo ingen grund til at forlade hængekøjen når bla. EU og FN har den holdning de har, og så ensidigt presser Israel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar