Sidevisninger i alt

torsdag den 5. januar 2012

Israel og Willy Søvendal

Nu er det ingen hemmelighed at Willy Søvndal og SF aldrig har brudt sig om Israel hvilket er grunden til at folk som Fathi El-Abed og andre nyder godt af at kunne udgyde deres hadske og uforsonlige retorik åbent og uimodsagt i dette parti.
At Søvndal nu har chancen for at skabe sin egen lille anti Israelske lobby i forhold til at lade sig inspirere af SF ere som Fathi El-Abed er desværre et faktum, 
Søvndahl formår i sit formørkede syn på Israel at opildne diverse ekstremister herunder hamas til at blive i deres forstilling om en stat og det er staten palæstina uden jøder, herunder formår han at fastholde Abbas fra vestbredden i at der ikke skal skabes en 2 statsning via dialog men i stedet skal Abbas bare læne sig tilbage og lade UN/ FN og andre om at angribe staten Israels ret til at eksistere.
Denne hetz mod Israel er en daglig dag i de palæstinensiske områder hvor statsdrevet TV dagligt spreder had og hetz mod jøder og Israel samt hylder terrorister.
At bla. Willy Søvndal helt formår at fjerne ansvar fra palæstinenserne er kun med til at skabe yderligere spændninger og fjerne muligheden for en 2 statsløsning der bygger på gensidig anerkendelse og respekt.
Det er trist at opleve en dansk udenrigsminister som et redskab til at heze mod et frit og demokratisk land, og det undre at han ikke med større energi tør i talesætte de mangler og udemokratiske metoder der præger Gaza/hamas og vestbredden/Abbas - der er nok at bekymrer sig om, men måske mangler modet og visionen i forhold til at tale om menneskerettigheder, kvindesyn og demokrati.
For mig er denne forudindtagethed som bla SF/Willy Søvndal og mange andre herunder arabiske land og Iran har mod Israel og jøder bekymrende, faktum er at Israel er underlagt en anden standard end noget andet land i verden. Israel er uden sammenligning det land i verden der er mest forfulgt og hetzet i FN, og det kan undre med den tilgang som arabiske lande og Iran har til menneskehedrettighed, samt den forudsætning for en 2 statsløsning som bla. Willy Søvndal så ensidig forfølger og herunder hans accept af hvilken rolle Hamas får både i forhold til Israel og civilbefolkningen i en kommene palæstinensisk stat. 
Hvorfor er det kun den jødiske stats legitimitet, der er et emne for diskussion?

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar