Sidevisninger i alt

fredag den 10. maj 2013

Følger ansvaret med titlen?


LÆSERBREVE 10.05.13 kl. 03:00

Følger ansvaret med titlen?

HENRIK CHIEVITZ, EGE ALLÉ 193, SILKEBORG
At SF søger at redde, hvad reddes kan af partiet, og at deres eneste ”trumfkort” på kongressen er et populistisk tiltag, der ene og alene har til formål at genere Israel og skade muligheden for en tostatsløsning ved at fastholde de palæstinensiske ledere i hængekøjen og ensidigt bygge på at gøre Israel ansvarlig for en tostatsløsning, er direkte uansvarligt og usympatisk.
Ikke at det var uventet, at SF vil stå i front for et sådant tiltag. Det har altid ligget i SF’s historie at hetze mod Israel, hvilket en lang række SF’ere aldrig har lagt skjul på i deres udtalelser, samt SF’s tidligere medlemskab af Boykot Israel, hvilket de dog trak sig ud af, da Villy Søvndal som en bambi på isen gjorde sin entre som udenrigsminister. Men fokus bevarede SF og Villy Søvndal.
Israel var og er topprioritet i forhold til hetz, og palæstinenserne har fået rollen som de svage uskyldige, som alle SF'ere kan samles om og fuldstændig ukritisk kaste al støtte på: Meget mere sammenhængs kraft er der muligvis ikke tilbage i partiet.

Søvndals formørkede syn

Et klart bevis på SF’s ensidighed er grunden til, at folk som Fathi El-Abed og andre nyder godt af at kunne udgyde deres hadske og uforsonlige retorik åbent og uimodsagt i dette parti.
Søvndal formår i sit formørkede syn på Israel at opildne diverse ekstremister herunder Hamas til at blive i deres forestilling om en stat – det er storstaten Palæstina uden Israel på landkortet – herunder formår han at fastholde Abbas fra Vestbredden i, at der ikke skal skabes en tostatsløsning via dialog.
Det er trist at opleve en dansk udenrigsminister som et redskab til at hetze mod et frit og demokratisk land, og det undrer, at han ikke med større energi tør italesætte de mangler og udemokratiske metoder, der præger Gaza/Hamas og Vestbredden/Abbas. Der er nok at bekymre sig om, men måske mangler modet og visionen i forhold til at tale om menneskerettigheder, begrænsning af ytringsfrihed, kvindesyn og demokrati.

Et vedvarende problem

Nu har Villy Søvndal og SF fået deres vilje, og hvis Villy Søvndal var en ægte demokrat og forkæmper for en tostatsløsning, ville jeg forvente, at den kommende repræsentant (ambassadør) for palæstinenserne allerede havde en overtegnet kalender i Udenrigsministeriet, hvor repræsentanten øjeblikkeligt skulle stille op for at forklare de gentagne brud på demokratiske rettigheder, samt hvilken rolle Hamas ville få både i forhold til Israel og civilbefolkningen i en kommende palæstinensisk stat.
Et vedvarende problem er også raketangreb mod civile områder i Israel fra Gaza samt den statsstøttede dyrkelse af terrorister/martyrer i det statsdrevne tv på Vestbredden, der officielt skal forklares over for Danmark. Ja, der bliver nok at se til for vores udenrigsminister, men nej, faktum er nok, at det kun er Israel, der får denne opmærksomhed, da Villy Søvndal realt ikke vil anerkende sit og SF’s ansvar for en tostatsløsning, der bygger på fred og gensidig anerkendelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar