Sidevisninger i alt

søndag den 18. november 2012

En umulig 2 stats-løsning.


Med baggrund i Abbas på det palæstinensiske selvstyres vegne i slutningen af denne måneden muligvis vil søge at opnå yderligere anerkendelse ved FN , må  situationen mellem Israel og hamas være ”wake up call” for EU/FN
Her er det forventeligt at den danske udenrigsminister Villy Søvndal har gjort op med sig selv hvem Israel skal forhandle fred med. Er det Abbas der ikke repræsenterer alle palæstinensere eller er det hamas der siden de fik overdraget Gaza fra Israel har terror bombet Israel. Faktum er at Hamas ikke kan eller vil anerkende staten Israels ret til eksistens og kun i yderste tilfælde vil tilbyde en begrænset våbenhvile – og erfaringen ved at give terror organisationer som hamas våbenhviler er at de øjeblikkelig opruster deres terror arsenal og forsætter deres krigs forberedelser hvilket de effektivt har formået på trods af at de har været underlagt embargo og kontrol af vare.

Kort sagt kan og skal Israel acceptere fredsforhandlinger der grundlægende ikke bygger på fred for land ?, og hvem skal Israel forhandle med. Det er naivt at tro at selvstyret på Vestbredden og hamas kan indgå bærerdygtige freds aftaler taget hamas holdning til Israel i betragtning.

Hele denne eskalering af vold fra hamas side er et bevidst signal om at de hverken kan vil eller vil medvirke i en 2 stats løsning, og det burde i sig selv være nok til at der lægges et pres på Abbas og selvstyret i forhold til i stedet at forhandle direkte med Israel og derved være konstruktive frem for at værer handlingslammet i forhold til at opnå en 2 stats løsning når grundlaget faktum ikke eksistere.
Hvad det er de lande der støtter dette luftkastel om en 2 stats løsning på nuværende tids pkt  opnår  er kun at understøtter hamas i at terror mod Israel er accepteret samt fratage selvstyret ansvar for at indgå i den ægte dialog om betingelser for fred, for nuværende er det urealistisk da Israel ikke har en forhandlings partner.

2 kommentarer:

  1. Arabiske lande bør tage imod deres brødre fra Gaza (og Samaria) lige som Israel har taget imod jødiske flygtninge fra arabiske lande efter 1948 krig. Mange af arabere ville være glade for at få statsborgerskab og udsigt til normal liv i Saudi Arabien eller Emirater

    Det ville være begyndelsen på løsning

    SvarSlet
  2. Desværre er der ikke en real vilje i de arabiske lande i forhold til at ville modtage deres arabiske brødre og søstre, jeg kan undre kan mig over hvorfor der ikke blev oprettet en palæstinensisk stat da Ægypten havde erobret Gaza området og Jordan havde erobret Vestbredden efter 1947 der gik jo 20 år inden de samlede arabiske lande igen forsøgte at udrydde Israel under 1967 krigen - altså ca. 20 år under arabisk styre uden en selvstændig palæstinensisk stat. Efter 1967 krige tilbød Israel at levere de erobrede områder tilbage, men de arabiske lande svarede igen med 3 x nej: Nej til fred med Israel, nej til anerkendelse af Israel og nej til forhandlinger med Israel.

    SvarSlet