Sidevisninger i alt

lørdag den 12. maj 2012

Til fordel for Israel


Det var en dejlig oplevelse at deltage i demonstrationen til fordel for Israel og tak til de der organiserede denne og talerne samt musikken. Det var også befriende og en lettelse at kunne opleve at ytringsfriheden ikke var under samme pres som i 2005 på rådhuspladsen –støtte demo til fordel for Israel og fred- hvor jeg personligt oplevede at blive spyttet og råbt efter af moddemonstranter der heilede og skreg død over jøder og død over Israel, heldigvis var politiet massivt til stede dengang og sørgede for at vi følte os rimeligt sikrer på trods ar de højlydte trusler fra moddemostationen samt den voldsomme aura af vold og had.
Gennem de sidste par år har jeg oplevet en positiv udvikling i forhold til den danske holdning til Israel.
Det er især når emnet diskuteres over frokost bordet på arbejdspladsen eller i venners lag.
Mange af dem der er negative overfor Israel viser sig at være ret uvidende omkring konflikten og historien bag. Her går det sig også gælden at mange af de der sympatiserer enøjet med den palæstinensiske sag udelukkende kender konflikten ud fra manipulerende billeder der dygtigt leveret og spiller på følelser, men et billede kan sagtens bruges til at skjule sandheden.
Min oplevelse er at mange af de der søger promovere deres negative syn på Israel er fastlåst i en tung beton klods som fastholder dem i deres indlærte og fordomsfulde syn på Israel og selve konflikten. Deres syns pkt er især opbygget  på baggrund af venstre fløjen der har haft nogle fast tømmende regler/doktriner om hvad er rigtigt og forkert, og for nogle er det en dyd at efterleve disse så de kan påkalde sig retten til at være rigtig humanistiske og bedre viden – det giver jo en god fornemmelse af at være mellem de udvalgt med de rigtige meninger.  Men som skrevet før og måske i tidens ånden  er der et holdningsskifte hvor mange faktisk tør tage den åndsfrihed der ligger i at frigøre sig fra konstruerede dogmere der bygger på løgne og fortielser.
Men der er stadig lang vej og det gøres selvfølgelig ikke lettere af at en opinion undersøgelse har påvist at hovedparten af danske journalister tilhører radikale-soc.dem-SF og enhedslisten og derfor holdningsmæssigt er hjemmehørende på venstrefløjen, dette forklarer måske også mediernes tilgang til konflikten i mellemøsten, men igen min personlige oplevelse når Israel diskuteres er at rigtig mange faktisk lytter og stiller sig forstående overfor Israels situation og nødvendighed af at forsvarer sig når emnet diskuteres og

Ingen kommentarer:

Send en kommentar