Sidevisninger i alt

mandag den 19. november 2012

Civile et moralsk ansvar.


Mens hamas forsætter deres terror krig mod civile mål i Israel ved forsat at beskyde Israel søger Israel at forsvarer dets befolkning. 
Dette sker ved at sikrer at de mål hvor hamas affyrer deres missiler og raketter fra rammes, dog er Israels militær IDF begrænset af deres høje moral hvor hensynet til civile ofte gør at hamas terrorister uhindret kan forsætte deres beskydning, da hamas strategi bygger på at omdanne civile områder til frontlinje og derved bevidst gemme sig bag civile, i forlængelse heraf er det værd at bemærke at Israel ofte før angreb advarer Gazas beboere via flyve blade eller over radio.  

At der er civile tab i Israel og Gaza er dybt beklageligt men der er kun en part at holde ansvarlig og det er hamas, de har valget mellem at standse deres terror beskydning af civile i Israel  i stedet for at tvinge Israel militært til forsat at bekæmpe denne terror organisation.
Her kunne jeg  forvente at verdenssamfundet herunder den arabiske verden i tide havde gennemskuet hamas strategi med at eskalerer denne konflikt, men her har reaktions mønstret næsten pr automatik altid været at se den anden vej, og først reagere når Israel reagere militært i selvforsvar– dette må samlet set betegnes som en kollektiv kort tids hukommelse hvor reaktionen fra omverden er taget ud af dets rette sammen hæng.

Ang. tab af civile og de der på råber sig at Israel har et lavere tab af civile modsat Gazas befolkning hvor døds tallet er større - de fleste døde er dog terrorister – og naivt kritiserer Israel for deres militære indsats for dem er det værd at påpege at raketter / missiler affyret fra hamas  bla. rammer børnehaver, skoler åbne markeder, tæt befolket gader samt bygninger. 
Hvis det gik efter hamas plan ville Israels gader, børnehaver, skoler og andre civile områder flyde i blod, men takke være Israels regerings vægtning af liv er beskyttelses rum samt missil forsvars systemer, og alarm systemer en indbygget del af det Israelske samfund, derved undgås store tab af civile, en tanke gang der ligger langt fra den måde hamas udnytter sin befolkning på.
Mit ønske må være at hamas tager ansvar og skåner de civile de så bevidst udsætter for krig og terror det gælder både jøder og muslimer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar