Sidevisninger i alt

torsdag den 31. januar 2013

Historisk genopfriskning.



Navnet Palæstina stammer fra  Romerrigets tid - romerne der knust det sidste jødiske oprør for 2000 år siden, (Masada osv. )de  besluttede sig for at udslette sporen af jødiske tilstedeværelse i landet, som indtil da hed Judæa (derfra betegnelse jøder) to store skridt blev taget : det ene var at sende flertallet af befolkning i eksil — det andet var at kalde provinsen i det romerske rige Palæstina -efter filisterne Israelitterne gamle.
Faktum er jo at der aldrig har eksisteret et palæstinensisk folk, der har aldrig været et selvstændigt land der hedder Palæstina, der har aldrig været en palæstinensisk hovedstad, møntfod osv.  

"Palæstinensere" var arabere fra de omliggende områder, som sivede ind i mandatområdet siden den ottomanske periode. De havde således ikke mere ret til at bo der end de jøder, som altid havde beboet området. Palæstina har altid været et indvandrerområde sidst under det engelske mandat frem til 1948, hvilket området også bar præg af.

PLO´s leder Yasir Arafat var den der for alvor søgte at skabe myten om det palæstinensiske folk i 1950erne faktum er dog på trods af at han hævdet at være født og opvokset i Palæstina blev født i Cairo d. 24. august 1929, og det var dér, han voksede op.

Men myten var i tale sat og fik sit eget spind der nu har udmøntet sig i en dygtig konstrueret ”sandhed”
Hvad angår situationen i dag så udsættes Israel for et uberettiget voldsomt angreb hvor dets historie og kultur gang på gang ud fordres af de der støtter den konstruerede myte om det palæstinensiske folk.

Faktum er at det var araberne der sagde nej til en 2 stats løsning  at det var araberne der fastholdte ”palæstinenserne” på Vestbredden og Gaza i armod uden at støtte dem i oprettelsen af en stat frem til 1967 krigen hvor Israel overtog områderne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar